niedziela, 26 czerwca 2011

bananowy naleśnik "grzybek" z truskawkami

Na początku, kiedy założyłam bloga, umieściłam przepis na naleśnika "grzybka", który dostałam od koleżanki ze studiów Ani :) . A ponieważ lato się zaczęło - siostra poprosiła mnie o wersję "grzybka" bananowego z truskawkami.
Unowocześniona wersja wyszła cudowna! Naprawdę! Nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak dobre. Agnieszka była zachwycona. Na reszcie jakieś dobre śniadanie! ^^





ilość porcji: używając małej patelni wychodzą 2 naleśniki

dla przypomnienia:
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego/śmietany
  • 1 banan pokrojony w dość drobne kawałki

 Jajka ubij z cukrem na gładką masę. Dodaj mąkę, jogurt i banana. Na patelnię wlej odrobinę oleju.
Nałóż ciasto, przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu około 1,5-3 minuty. Przerzuć na drugą stronę.
Podawaj bezpośrednio po usmażeniu z żurawiną, śmietaną lub świeżymi owocami ( tutaj -> truskawki).


2 komentarze:

Shyfull pisze...

Taki naleśnik to musi być naprawdę dobre śniadanie ;)

Paulina Podgórska pisze...

Pyszności <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...