piątek, 9 grudnia 2011

aromatyczne jabłka z goździkami / aromatic apples with cloves

To chyba najlepszy, najtańszy i najzdrowszy deser na świecie! Wystarczy kilka jabłek. W zimne, ponure i ciemne dni nie znajdziesz nic lepszego! Najlepsze są jeszcze te gorące wyjęte prosto z pieca. Kocham zimę! This is probably the best, the cheapest and the healthiest dessert in the whole world! During cold, grim and dark days you won't find anything better! The best are those hot straight from the oven. I love winter!




  • goździki
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki cukru
  • cloves
  • 3 teaspoons od cinnamon
  • 3 tablespoons of sugar

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Usuń środki jabłek. Do każdej połówki włóż po 2 goździki i łyżeczkę cynamonu wymieszaną z cukrem. Złącz połówki i włóż do żaroodpornej szklanej miski. Piecz 30 minut. Podawaj na zimno lub ciepło.

Preheat the oven to 180 degreees. Remove the middles of the aplles. To each half put 2 cloves and a teaspoon of cinnamon mixed with sugar. Join the halves and put into the glass bowl. Bake 30 minutes. Serve hot or cooled. 



3 komentarze:

Sue pisze...

U mnie takie jabłka królują w pochmurne, zimne popołudnie. :)

Lovelykate pisze...

Uwielbiam zapach goździków, a jabłka w takiej wersji muszą smakować wybornie :)

Magda Baran pisze...

klasyka, do której chce się wracać :) ja też pokuzę się o jabłkowy replay :) pozdrawiam!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...