niedziela, 30 października 2011

trick or treat?

Moją propozycją na Halloween są jabłka w karmelu z orzechami i czekoladą. Dodatkowo dynia wydrążona w środku. Duża czy mała - nie ma znaczenia. W każdym wydaniu będzie dobra byle by była przerażająca! My proposal for Halloween are apples in caramel with nuts and chocolate. In addition, pumpkin hollow in the middle. Large or small - does not matter. In each issue will be good just to make it scary!




  • 100g cukru (lub więcej jeśli chcesz więcej karmelu)
  • ulubione orzechy
  • małe jabłka (najlepiej słodkie i twarde)
  • patyczki do szaszłyków
  • czekolada
  • 100g sugar (or more if you want more caramel)
  • favourite nuts
  • small apples (the best will be sweet and hard)
  • skewer sticks
  • chocolate


Jabłka nabij na patyczki. Orzechy pokrusz. Cukier rozpuść w garnuszku i mocz w nim jabłka. Obtocz szybko w orzechach i połóż na pergaminie. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i rób "paseczki" na jabłkach.

Notka:
1. podawaj w bardzo mrocznej i przerażającej atmosferze, w towarzystwie dyni i znajomych przebranych za kościotrupy, czarownice czy zakonnice ^^
Apply apples on the sticks. Crush nuts. Dissolve sugar in a pot and urine in the apples. Add quickly nuts and place on parchment. Melt chocolate in a water bath and do "strips" of apples.

Note:
1. Serve in a very dark and horrifying atmosphere, accompanied by pumpkin and friends dressed up as skeletons, witches and nuns ^ ^




1 komentarz:

asieja pisze...

świetny pomysł :-)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...