Posta dedykuję moim przyjaciołom ze studiów, którzy są fantastycznymi i bardzo wartościowymi ludźmi. | I dedicate this post to my friends from studies who are fantastic and so valuable people. |
Dla mnie najlepszymi prezentami są te zrobione przez kogoś. Zabawne, smaczne, kolorowe. Właśnie dlatego chciałam zrobić coś dla moich przyjaciół. Na święta. A przy okazji ozdobić ciastka białym lukrem tak, jak zawsze o tym marzyłam :) Zobaczcie jak wyszły! | For me the best gifts are those wchich are hande made. Funny, delicious, colorful. That's why I wanted to do something for my friends. For Christmas. By the way decorate cookies with white frosting as I've always dreammed of. Look at that! |
ilość porcji : około 30 ciasteczek
servings : about 30 cookies
|
|
Składniki posiekać i szybko zrobić ciasto. Włożyć w folię plastikową i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Rozgrzać piec do 180 stopni. Rozwałkować ciasto na i wykrawać ciasteczka. Piec około 12 minut. Schłodzić i ozdobić. | Chop the ingridients and make the cake fast. Put it into the plastic bag and cool in the fridge for 30 minutes. Preheat the oven to 180 degrees. Make it thin and cut using plastic of metal formes. Bake about 12 minutes. Let it cool and then decorate. |
A Wy jakie lubicie dostawać prezenty hand-made lub robicie sami? :)
And you? Do you like getting hand-made gifts or you do it on your own? :)P.S
Przepis wg Moje Wypieki
The recipe is from Moje Wypieki page
9 komentarzy:
przepis z blog moje wypieki, zdobienie tez zapozyczone... jak juz dajesz czyjes przepisy to napisz z jakiej strony pochodza...
pozdrawiam Anonima! :)
jak ślicznie ozdobione :)
Jakie śliczne lukrowanie! ulalala:)
cudownie wyglądają! tak pięknie ozdobione.
ach! też bym chciała taki prezent.
te reniferki są urocze.
super, powiedz czym zdobisz ciasteczka, że wychodzą ci takie ładne linie?czy masz taki talent i samo wychodzi;), te śnieżne gwiazdki bardzo ładnie się prezentują, aż szkoda jeść :)
kibi007 - lukier to białko z cukrem pudrem (przy czym polewa powinna być gęstości śmietany). używam rękawa cukierniczego z cienką końcówką i ręcznie zdobię :)
cudowne te ciasteczka :) wyglądają uroczo
jak precyzyjnie ozdobione! ślicznie wygląda biały lukier, też muszę go kiedyś wypróbować
Prześlij komentarz