W kilku kolejnych postach jeszcze trochę o świętach. W końcu śnieg opuścił nas niedawno, więc za bardzo się nie spóźniłam :) W tym roku chciałam zrobić kilka rodzajów trufli, skończyło się na dwóch. Dlaczego? Wszechobecność jedzenia była tak wielka, że nikt by ich już nie chciał jeść :) Ale przyznam, były na prawdę dobre! | In next posts there will be little bit about Christmas. Finally, the snow left us recently, so I'm not so late (I hope so!) :) This year I wanted to make a few kinds of truffles, but I did just two. Why? The omnipresence of food was so huge that nobody wanted to eat more :) But I have to admit, that it was delicious! |
ilość porcji: około 30
serves: about 30
|
|
Czekoladę (120g) roztop w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i włożyć do lodówki na 4 godziny. Roztop 150g czekolady w kąpieli wodnej. Formuj kulki i obtaczaj w czekoladzie. Zostaw do wystygnięcia. | Dissolve the chocolate (120g) in the water bath. Mix all the ingridients and put to the fridge for 4 hours. Dissolve 150g of chocolate in the water bath. Form balls and coat with the chocolate. Let it cool. |
Notka: 1. lepsze trufle wychodzą z większą ilością alkoholu 2. możesz włożyć trufle do lodówki żeby szybciej wystygły | Note: 1. truffles are better with more alcohol 2. you can put truffles to the fridge to make it cool faster |
P.S
przepis pochodzi z Moje Wypieki
the recipe comes from Moje Wypieki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz