wtorek, 13 marca 2012

domowe masło orzechowe / home-made peanut butter

Patrząc ostatnio na pogodę wcale nie jest aż tak wiosennie jak byśmy chcieli. Trochę jak jesień. Mało słońca, pada, zimno. Nic się nie chce, tym bardziej wychodzić z domu. Najlepiej nie wychodzić z łóżka.

Ale jest jedna rzecz, która może skusić, żeby wyjść spod kołdry. Masło orzechowe! Na poprawę humoru z ciepłym tostem i gorącą czekoladą :)
When you look at the weather, it's not so spring as we'd like to be. Little bit like autumn. Less sun, it's raining and cold. You don't want to do anything, especially go out. The best is not to leave your bed.

But there is one thing which can entice you to get out. Peanut butter! To improve your mood with warm toast and hot chocolate :)





  • 200g orzechów ziemnych
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli

  • 200g of peanuts
  • 2 tablespoons of sunflower oil
  • 1 tablespoon of honey
  • pinch of salt


Włóż wszystko do blendera, zmiksuj. Nałóż na gorącego tosta. Put all of the ingridients to blender, mix. Put on a hot toast.

3 komentarze:

Dusia pisze...

mój dziadowski blender nie dałby rady, a po za tym masło orzechowe nie smakuje mi :)

moje pasje pisze...

domowe jest najlepsze :)

Kasia pisze...

lubię masło orzechowe, ma taki specyficzny smak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...