zrobione przez Agi |
Przygotuj:
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- cynamon (według upodobania)
- 3-4 tosty
- miód
- 1 łyżka masła
Jajko, mleko i cynamon wymieszaj w głębokim talerzu.Włóż tosta i namocz około 1 minuty z każdej strony. Rozgrzej patelnię z masłem i gdy będzie gorąca, połóż tosta. Przykręć gaz i smaż na średnim ogniu około 2 minuty na jednej stronie. Połóż na talerzu i posmaruj małą ilością miodu. Popijaj gorącym mlekiem.
Notka:
1. jeśli nie lubisz cynamonu - nie dodawaj go
2. zmniejsz ogień na średni - w przeciwnym razie tosty się spalą
3. zamiast miodu możesz użyć ulubionej konfitury
zrobione przez Agi |
zrobione przez Agi |
zrobione przez Agi |
5 komentarzy:
jak ja je lubię :-)
http://magiawkuchni.blox.pl/html
Zgadzam się...pełnia szczęścia:)))
dla mnie to też pełnia szczęścia, lubię w nich wszystko.
u nas w domu od zawsze tak się odświeżało czerstwy chleb - pycha! :)
pyszne jedzonko!
Prześlij komentarz