Unowocześniona wersja wyszła cudowna! Naprawdę! Nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak dobre. Agnieszka była zachwycona. Na reszcie jakieś dobre śniadanie! ^^
ilość porcji: używając małej patelni wychodzą 2 naleśniki
dla przypomnienia:
- 2 jajka
- 2 czubate łyżki cukru
- 2 czubate łyżki mąki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego/śmietany
- 1 banan pokrojony w dość drobne kawałki
Jajka ubij z cukrem na gładką masę. Dodaj mąkę, jogurt i banana. Na patelnię wlej odrobinę oleju.
Nałóż ciasto, przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu około 1,5-3 minuty. Przerzuć na drugą stronę.
Nałóż ciasto, przykryj przykrywką i smaż na wolnym ogniu około 1,5-3 minuty. Przerzuć na drugą stronę.
Podawaj bezpośrednio po usmażeniu z żurawiną, śmietaną lub świeżymi owocami ( tutaj -> truskawki).
1 komentarz:
Pyszności <3
Prześlij komentarz