Plan: foccacia na obiad i deser malinowo-bezowy na deser
Efekt: boskie przysmaki!
I mówiąc szczerze nasze malinowe cups wyszły jeszcze lepsze niż tiramisu cups.
ilość porcji: 6 szklaneczek
- 1 opakowanie gotowych małych bezików
- 1 opakowanie świeżych malin
- 2 małe śmietany 30% lub 36%
- łyżka cukru-pudru
- mięta do dekoracji
Pokrusz beziki i wsyp na spód szklanki. Ubij śmietanę i dosłodź ją łyżką cukru-pudru. Następnie dodaj śmietanę do szklanek. Potem znów beziki, maliny, śmietana, beziki i maliny oraz mięta do dekoracji. Wstaw desery do lodówki i podawaj schłodzone.
Notka:
1. gotowe beziki możesz kupić w różnego rodzaju cukierniach lub wypiec samemu
2. zamiast malin możesz również użyć innych owoców
Bajecznie prosty przepis a smak niesamowity!
P.S
Więcej przepisów z naszego spotkania - już w niedalekiej przyszłości!
1 komentarz:
pisze sie na taki pyszny deser:)
Prześlij komentarz