poniedziałek, 18 lipca 2011

raspberry cups

Słodkości a słodkości! I wszystko na kolejnym kulinarnym spotkaniu z dziewczętami - Marczą, Fasolą i Hipisem! :)

Plan: foccacia na obiad i deser malinowo-bezowy na deser
Efekt: boskie przysmaki!

I mówiąc szczerze nasze malinowe cups wyszły jeszcze lepsze niż tiramisu cups.


ilość porcji: 6 szklaneczek
  • 1 opakowanie gotowych małych bezików
  • 1 opakowanie świeżych malin
  • 2 małe śmietany 30% lub 36%
  • łyżka cukru-pudru
  • mięta do dekoracji

Pokrusz beziki i wsyp na spód szklanki. Ubij śmietanę i dosłodź ją łyżką cukru-pudru. Następnie dodaj śmietanę do szklanek. Potem znów beziki, maliny, śmietana, beziki i maliny oraz mięta do dekoracji. Wstaw desery do lodówki i podawaj schłodzone.

Notka:
1. gotowe beziki możesz kupić w różnego rodzaju cukierniach lub wypiec samemu
2. zamiast malin możesz również użyć innych owoców

Bajecznie prosty przepis a smak niesamowity!

P.S
Więcej przepisów z naszego spotkania - już w niedalekiej przyszłości!









1 komentarz:

aga pisze...

pisze sie na taki pyszny deser:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...